Door een handicap of ziekte komt u bijna altijd voor meerkosten te staan. U betaalt bij voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, extra kleding,Logo IederIN reiskosten, dieetvoeding en nog veel meer. Een deel van die kosten kunt u terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. Ook als u een laag inkomen hebt (bijvoorbeeld op het sociale minimum) en nauwelijks belasting betaalt. Maak gebruik van de aftrek van zorgkosten!

Ga voor een volledig overzicht naar de site www.meerkosten.nl en kies de optie ‘Aftrek zorgkosten’, hier ziet u een stappenplan voor deze aftrek.

U kunt ook deelnemen aan het Webinar Belastingvoordeel in verband met ziekte of beperking. Deze uitnodiging is voor

  • iedereen die zelf belastingaangifte doet en wil weten welke kosten in verband met ziekte of beperking aftrekbaar zijn,
    en
  • voor mensen die anderen helpen bij het invullen van hun aangifte of dit voor anderen doen, zoals willen juridisch- of helpdeskmedewerkers, beleids- of communicatiemedewerkers van patiënten- of gehandicaptenorganisaties, belastingadviseurs of medewerkers van bijvoorbeeld bibliotheken of rechtswinkels.  

Online webinar
Op donderdag 9 februari 2023 organiseert Ieder(in) van 19.00 – 20.30 uur het webinar ‘Belastingvoordeel in verband met ziekte of beperking’. Het webinar is online.

Het webinar gaat over wat het hebben van een beperking of ziekte betekent voor iemands financiën. Tijdens het webinar geeft Kees Dijkman tips over de mogelijkheden rondom de aftrek van specifieke zorgkosten. Ook worden vragen over de compensatie van meerkosten beantwoord.

U kun uzelf aanmelden door hier te klikken.

Afgelopen zaterdag 23 april 2022 vierde de Reuma Patiënten Vereniging Spijkenisse haar 10-jarig bestaan met een brunch in het Carlton Oasis Hotel in Spijkenisse.Lintje

Burgemeester Foort van Oosten en wethouder Léon Soeterboek kwamen ook even langs. Niet alleen om het bestuur en de leden te feliciteren met het eerste lustrum, de burgemeester had ook nog een verrassing. Hij kwam een Koninklijke onderscheiding uitreiken aan Ans van Gool die na 27 jaar aftreedt als bestuurslid, coördinator en voorlichter van de RPV-Spijkenisse.

429d2bee e0e1 43f9 a4cd 3e70826b486b thumb840

Beste reumapatiëntenvereniging Spijkenisse,Groenopmaat

Vanuit de overtuiging dat tuinieren een enorme (preventieve) bijdrage kan leveren aan onze gezondheid in combinatie met mijn missie dat iedereen op een makkelijke en comfortabele manier zou moeten kunnen tuinieren, is mijn onderneming Groen op Maat opgericht. Of je nu jong of oud bent, lichamelijk beperkt, kampt met een chronische ziekte, ik ben er van overtuigd dat iedereen op een fijne en gezonde manier kan tuinieren. Door het geven van tuinieradviezen, het schrijven van blogs en het bieden van ergonomisch tuingereedschap jaag ik bovengenoemde missie na.

Beste leden,Iederin logo

Ieder(in) doet al sinds het uitbreken van corona onder de eigen achterban onderzoek naar de gevolgen van corona en van de getroffen maatregelen. Veel mensen zijn ondertussen gevaccineerd en sinds 25 september zijn er allerlei maatregelen versoepeld. Wat betekent dat voor het leven van mensen met een beperking of chronische ziekte? Doe mee aan ons 4e corona-onderzoek!

 

Geld inzamelen voor je vereniging is in deze tijd een uitdaging, maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind. statiegeld

Collecteren aan de deur zit er niet in, maar lege flessen levert iedereen dagelijks in bij de supermarkt.

Niet gek dus dat de reumapatiëntenvereniging Spijkenisse (RPV) en PLUS Meeuw in De Akkers de handen ineen sloegen.