Een flesje water opendraaien, een pil uit een strip drukMoeite met openen verpakkingenken, een potje groente of een vleeswarenverpakking openen. Als je een vorm van reuma hebt, is dat niet altijd makkelijk. Hoe ervaart u dat? Laat het ons weten! Het invullen kost u maximaal 5 minuten.

                VUL DE VRAGENLIJST IN             

ReumaNederland doet dit onderzoek samen met de belangenbehartiger voor senioren, ANBO. We willen weten welke problemen mensen ervaren met het openen van verpakkingen. Want iedereen moet een verpakking open kunnen krijgen.

Bedankt alvast voor uw tijd!

Zorgkosten aftrekken over 2018Iederin logo

Een handicap of ziekte levert vrijwel altijd extra kosten op. Voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, extra kleding, reiskosten, dieetvoeding en nog veel meer. Helaas krijgt u niet al deze kosten vergoed. Betaalt u zelf mee? Dan kunt een deel van die kosten terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. In dit artikel vindt u een kort stappenplan. U hunt het artikel hier downloaden.

Canabis met een hoog THC-gehalte (tetrahydrocannabinol) is effectief als pijnbestrijding bij fibromyalgie, blijkt uit canabisonderzoek in het LUMC. 

Volgens professor Albert Dahan van de afdeling Anesthesiologie is dit het eerste echte wetenschappelijke bewijs voor de pijnbestrijdende werking van medicinale canabis.   

Gebruik jij middelen die uit het pakket gaan in 2019, zoals vitamine D, kalktabletten of paracetamol 1000mg? nivel

Doe mee aan de monitor van Nivel!

Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan een onderzoek over het gebruik van deze middelen. Het Nivel, een onafhankelijk onderzoeksinstituut, voert dit onderzoek uit met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Waar lopen mensen met reuma tegen aan in het dagelijks leven? Laat het ons weten!logoroute23 403x150px

Als ReumaNederland willen wij weten met welke onderwerpen wij de komende jaren – tot 2023 – aan de slag moeten. Deze ‘route naar 2023’ stippelen we graag uit samen met mensen met reuma.