Beste leden,

Je leefstijl heeft vaak een positief effect op de klachten bij reumatische aandoeningen. Maar hiervoor is bij de behandeling van reuma nog veel te weinig aandacht. Daarom heeft ReumaNederland samen met Voeding Leeft een speciaal leefstijlprogramma ontwikkeld voor mensen met artrose, fibromyalgie en ontstekingsreuma (zoals RA, axiale SpA of artritis psoriatica). Logo Leef met Reuma

Dit leefstijlprogramma ‘Leef! met Reuma’ gaat vanaf januari 2021 als pilot van start. Help ons mee met deze onderzoekspilot zodat we meer te weten komen over de impact hiervan op de kwaliteit van leven bij reuma. We zoeken hiervoor 300 enthousiaste deelnemers! Zouden jullie onderstaande oproep met jullie leden willen delen? In de bijlagen staan beelden die jullie kunnen gebruiken. Uiteraard kunnen jullie ook onze berichten hierover op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn delen.

 

Beste lezer,

Hierbij ontvang je het ‘Verkiezingsmanifest Ieder(in) 2021’. Logo IederIN

Dit manifest is mede op basis van de input van onze leden tot stand gekomen en daarvoor willen we je heel hartelijk danken.

In maart 2021 vinden de verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer plaats. Ruim twee miljoen mensen in Nederland hebben een beperking of chronische ziekte. De onderwerpen die hen aangaan, willen we hoger op de politieke agenda zien. Daarom hebben wij met input van onze leden het ‘Verkiezingsmanifest Ieder(in)’ geschreven, met tien aandachtspunten die o.a. gaan over de uitvoering van het VN Verdrag Handicap, passende zorg en onderwijs, arbeidsparticipatie en de positie van mantelzorgers.

Beste leden,Logo ReumaNederland medium

ReumaNederland wil echt het verschil maken voor mensen met reuma. Maar, waar hebben mensen met reuma behoefte aan? Wat moet er beter? Deze vragen staan centraal in het speerpuntentraject dat eerder dit jaar van start is gegaan.

Wat betekent de coronacrisis voor het leven van mensen met een beperking of chronische ziekte? En wat voor invloed hebben de nieuwe maatregelen hierop? Om dat in kaart te brengen, is Ieder(in) een enquête gestart. Het is belangrijk dat ook de ervaringen van mensen met reuma,, artrose en fibromyalgie in deze enquête meegenomen worden. Doe daarom mee! Logo IederIN

 

Er is inmiddels ruim een half jaar verstreken sinds het begin van de coronacrisis. Ondertussen is er sprake van een tweede golf en begin deze week zijn er weer nieuwe maatregelen genomen om het virus onder controle te krijgen. Ieder(in) wil graag weten wat de ervaringen op dit moment zijn van mensen met een beperking of chronische ziekte.

Betse leden,

Uit onderzoek van ReumaNederland blijkt dat bijna twee derde van de mensen met reuma hun medicijnverpakking niet open krijgt. Logo ReumaNederland medium

Vooral de pilstrip is lastig te openen.

Daarom is ReumaNederland een samenwerking gestart met de Universiteit Twente om een reumavriendelijke pilstrip te ontwikkelen.