Geld inzamelen voor je vereniging is in deze tijd een uitdaging, maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind. statiegeld

Collecteren aan de deur zit er niet in, maar lege flessen levert iedereen dagelijks in bij de supermarkt.

Niet gek dus dat de reumapatiëntenvereniging Spijkenisse (RPV) en PLUS Meeuw in De Akkers de handen ineen sloegen.

De European League Against Rheumatism (EULAR) krijgt veel vragen binnen over vaccinaties tegen COVID-19 en de gevolgen daarvan voor mensen met reuma. Daarom heeft een speciale Afbeelding1COVID-19 werkgroep van internationale experts en ervaringsdeskundigen een overzicht gemaakt van de antwoorden op de meeste gestelde vragen.

COVID-19 beïnvloedt nog altijd ons dagelijks leven. Met de ontwikkeling van vaccins tegen corona wordt onze toekomst gelukkig steeds rooskleuriger. De mogelijkheid om je tegen COVID-19 te vaccineren, roept ook veel vragen op. Dit is zeker ook het geval bij mensen met reuma en bij mensen die worden behandeld met geneesmiddelen die hun afweersysteem beïnvloeden. Hoe zal hun lichaam bijvoorbeeld (kunnen) reageren op een COVID-19 vaccin?

Taskforce voor antwoorden

Om deze vragen te beantwoorden heeft EULAR een werkgroep opgericht van ervaren zorgverleners en onderzoekers binnen de reumatologie maar ook van mensen met reuma die als ervaringsdeskundigen meedenken. De antwoorden die de werkgroep geeft op de onderstaande vragen zijn gebaseerd op de kennis die t/m 22 december 2020 beschikbaar was.

Beste leden,

Je leefstijl heeft vaak een positief effect op de klachten bij reumatische aandoeningen. Maar hiervoor is bij de behandeling van reuma nog veel te weinig aandacht. Daarom heeft ReumaNederland samen met Voeding Leeft een speciaal leefstijlprogramma ontwikkeld voor mensen met artrose, fibromyalgie en ontstekingsreuma (zoals RA, axiale SpA of artritis psoriatica). Logo Leef met Reuma

Dit leefstijlprogramma ‘Leef! met Reuma’ gaat vanaf januari 2021 als pilot van start. Help ons mee met deze onderzoekspilot zodat we meer te weten komen over de impact hiervan op de kwaliteit van leven bij reuma. We zoeken hiervoor 300 enthousiaste deelnemers! Zouden jullie onderstaande oproep met jullie leden willen delen? In de bijlagen staan beelden die jullie kunnen gebruiken. Uiteraard kunnen jullie ook onze berichten hierover op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn delen.

 

Beste lezer,

Hierbij ontvang je het ‘Verkiezingsmanifest Ieder(in) 2021’. Logo IederIN

Dit manifest is mede op basis van de input van onze leden tot stand gekomen en daarvoor willen we je heel hartelijk danken.

In maart 2021 vinden de verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer plaats. Ruim twee miljoen mensen in Nederland hebben een beperking of chronische ziekte. De onderwerpen die hen aangaan, willen we hoger op de politieke agenda zien. Daarom hebben wij met input van onze leden het ‘Verkiezingsmanifest Ieder(in)’ geschreven, met tien aandachtspunten die o.a. gaan over de uitvoering van het VN Verdrag Handicap, passende zorg en onderwijs, arbeidsparticipatie en de positie van mantelzorgers.

Beste leden,Logo ReumaNederland medium

ReumaNederland wil echt het verschil maken voor mensen met reuma. Maar, waar hebben mensen met reuma behoefte aan? Wat moet er beter? Deze vragen staan centraal in het speerpuntentraject dat eerder dit jaar van start is gegaan.