Gebruik jij middelen die uit het pakket gaan in 2019, zoals vitamine D, kalktabletten of paracetamol 1000mg? nivel

Doe mee aan de monitor van Nivel!

Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan een onderzoek over het gebruik van deze middelen. Het Nivel, een onafhankelijk onderzoeksinstituut, voert dit onderzoek uit met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Waar lopen mensen met reuma tegen aan in het dagelijks leven? Laat het ons weten!logoroute23 403x150px

Als ReumaNederland willen wij weten met welke onderwerpen wij de komende jaren – tot 2023 – aan de slag moeten. Deze ‘route naar 2023’ stippelen we graag uit samen met mensen met reuma.

Dat is goed nieuws voor vele mensen met ontstekingsreuma.Foliumzuur

In juni dit jaar nam de minister het advies over van het Zorginstituut Nederland om een aantal vitamines, zware paracetamol en mineralen uit het basispakket te halen. Nu is bekend geworden dat foliumzuur – in tegenstelling tot het eerdere besluit – toch uit de lijst is gehaald van middelen die in 2019 niet meer worden vergoed.

Als reden wordt opgegeven dat de dosering van 5mg te hoog is om als zelfzorgproduct bij de drogist beschikbaar te stellen. Foliumzuur naast methotrexaat (MTX) betreft een zwaardere dosering, in tegenstelling tot de lichtere foliumzuurtabletjes die bij zwangerschap gebruikt worden.

Geachte leden,rpvlogo

Hierbij nodigen wij u uit voor de bijzondere algemene ledenvergadering.

Deze wordt gehouden op 25 september 2018 in de OBS De Vogelenzangschool,

J. Wagenaarstraat  2, 3208 AK Spijkenisse.

Inloop vanaf 19.00 uur en we beginnen om 19.30 uur. 

Spijkenisse - Op donderdag 13 september houdt het Spijkenisse Medisch Centrum een informatiebijeenkomst over heup-, knie- en rugklachten. De bijeenkomst is van 19.30 uur tot 21.30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

eaf61da3 d0a8 4810 bf65 8639515c6330 thumb840

Wanneer bewegen minder soepel gaat of u pijnklachten heeft bij het bewegen dan kan het zijn dat de huisarts doorstuurt naar de orthopeed voor nader onderzoek. Een orthopeed houdt zich bezig met aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat (botten, gewrichten, spieren en pezen).