Spijkenisse, 23 april 2023

Geachte leden,


Hiermede nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering.
Deze zal plaatsvinden op maandagavond 8 mei 2023 op de locatie school “de Vogelenzang”, J. Wagenaarstraat 2, 3208 AK Spijkenisse.
Zaal open 19.00 uur, aanvang vergadering 19.30 uur. Indien u de vergadering wilt bijwonen, wilt u zich dan s.v.p.
uiterlijk 3 mei a.s. aanmelden bij Bertha van der Wal-Jansen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 06-11 99 51 64

Op het netwerk van Ieder(in) vond vorige week een Webinar plaats genaamd ‘Belastingvoordeel in verband met ziekte en beperking’.Logo IederIN

Webinar terugkijken
Het gehele Webinar is opgenomen en is hier terug te kijken. 

Vragen en antwoorden
De vragen en antwoorden over de fiscale aftrek van specifieke zorgkosten in verband met ziekte of handicap, die tijdens het Webinar zijn gesteld, bijeengebracht in een overzichtelijk document kunt u hier downloaden.

Thema energie(kosten)
Omdat wij bij Ieder(in) de afgelopen tijd veel vragen krijgen over de vergoeding van onvermijdbare energiekosten in verband met ziekte of handicap hebben wij hier ook kort iets over verteld tijdens het Webinar.

  • Wilt u weten wat wij via de lobby hebben gedaan? Dan kunt u de informatie hierover hier lezen.
  • Wilt u weten welke mogelijkheden er nu zijn voor compensatie van energiekosten? Dan kunt u de informatie hier lezen.

Ieder(in) maakt zich sterk voor een samenleving waarin niemand wordt uitgesloten. Ieder(in) is het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking.

Door een handicap of ziekte komt u bijna altijd voor meerkosten te staan. U betaalt bij voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, extra kleding,Logo IederIN reiskosten, dieetvoeding en nog veel meer. Een deel van die kosten kunt u terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. Ook als u een laag inkomen hebt (bijvoorbeeld op het sociale minimum) en nauwelijks belasting betaalt. Maak gebruik van de aftrek van zorgkosten!

Ga voor een volledig overzicht naar de site www.meerkosten.nl en kies de optie ‘Aftrek zorgkosten’, hier ziet u een stappenplan voor deze aftrek.

U kunt ook deelnemen aan het Webinar Belastingvoordeel in verband met ziekte of beperking. Deze uitnodiging is voor

  • iedereen die zelf belastingaangifte doet en wil weten welke kosten in verband met ziekte of beperking aftrekbaar zijn,
    en
  • voor mensen die anderen helpen bij het invullen van hun aangifte of dit voor anderen doen, zoals willen juridisch- of helpdeskmedewerkers, beleids- of communicatiemedewerkers van patiënten- of gehandicaptenorganisaties, belastingadviseurs of medewerkers van bijvoorbeeld bibliotheken of rechtswinkels.  

Online webinar
Op donderdag 9 februari 2023 organiseert Ieder(in) van 19.00 – 20.30 uur het webinar ‘Belastingvoordeel in verband met ziekte of beperking’. Het webinar is online.

Het webinar gaat over wat het hebben van een beperking of ziekte betekent voor iemands financiën. Tijdens het webinar geeft Kees Dijkman tips over de mogelijkheden rondom de aftrek van specifieke zorgkosten. Ook worden vragen over de compensatie van meerkosten beantwoord.

U kun uzelf aanmelden door hier te klikken.

Afgelopen zaterdag 23 april 2022 vierde de Reuma Patiënten Vereniging Spijkenisse haar 10-jarig bestaan met een brunch in het Carlton Oasis Hotel in Spijkenisse.Lintje

Burgemeester Foort van Oosten en wethouder Léon Soeterboek kwamen ook even langs. Niet alleen om het bestuur en de leden te feliciteren met het eerste lustrum, de burgemeester had ook nog een verrassing. Hij kwam een Koninklijke onderscheiding uitreiken aan Ans van Gool die na 27 jaar aftreedt als bestuurslid, coördinator en voorlichter van de RPV-Spijkenisse.

429d2bee e0e1 43f9 a4cd 3e70826b486b thumb840

Beste reumapatiëntenvereniging Spijkenisse,Groenopmaat

Vanuit de overtuiging dat tuinieren een enorme (preventieve) bijdrage kan leveren aan onze gezondheid in combinatie met mijn missie dat iedereen op een makkelijke en comfortabele manier zou moeten kunnen tuinieren, is mijn onderneming Groen op Maat opgericht. Of je nu jong of oud bent, lichamelijk beperkt, kampt met een chronische ziekte, ik ben er van overtuigd dat iedereen op een fijne en gezonde manier kan tuinieren. Door het geven van tuinieradviezen, het schrijven van blogs en het bieden van ergonomisch tuingereedschap jaag ik bovengenoemde missie na.