Beste leden,Iederin logo

Ieder(in) doet al sinds het uitbreken van corona onder de eigen achterban onderzoek naar de gevolgen van corona en van de getroffen maatregelen. Veel mensen zijn ondertussen gevaccineerd en sinds 25 september zijn er allerlei maatregelen versoepeld. Wat betekent dat voor het leven van mensen met een beperking of chronische ziekte? Doe mee aan ons 4e corona-onderzoek!

 

Geld inzamelen voor je vereniging is in deze tijd een uitdaging, maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind. statiegeld

Collecteren aan de deur zit er niet in, maar lege flessen levert iedereen dagelijks in bij de supermarkt.

Niet gek dus dat de reumapatiëntenvereniging Spijkenisse (RPV) en PLUS Meeuw in De Akkers de handen ineen sloegen.

De European League Against Rheumatism (EULAR) krijgt veel vragen binnen over vaccinaties tegen COVID-19 en de gevolgen daarvan voor mensen met reuma. Daarom heeft een speciale Afbeelding1COVID-19 werkgroep van internationale experts en ervaringsdeskundigen een overzicht gemaakt van de antwoorden op de meeste gestelde vragen.

COVID-19 beïnvloedt nog altijd ons dagelijks leven. Met de ontwikkeling van vaccins tegen corona wordt onze toekomst gelukkig steeds rooskleuriger. De mogelijkheid om je tegen COVID-19 te vaccineren, roept ook veel vragen op. Dit is zeker ook het geval bij mensen met reuma en bij mensen die worden behandeld met geneesmiddelen die hun afweersysteem beïnvloeden. Hoe zal hun lichaam bijvoorbeeld (kunnen) reageren op een COVID-19 vaccin?

Taskforce voor antwoorden

Om deze vragen te beantwoorden heeft EULAR een werkgroep opgericht van ervaren zorgverleners en onderzoekers binnen de reumatologie maar ook van mensen met reuma die als ervaringsdeskundigen meedenken. De antwoorden die de werkgroep geeft op de onderstaande vragen zijn gebaseerd op de kennis die t/m 22 december 2020 beschikbaar was.

Om ons werk nog beter te kunnen doen, vragen we u om onze vragenlijst in te vullen. In dit onderzoek stellen we u vragen over reuma en ReumaNederland. Wij stellen uw medewerking zeer op prijs, ook als u zelf geen reuma heeft.vragenlijst

Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 15 minuten. Onder de inzenders verloten we 10 Fitbits. U kunt online deelnemen tot en met 18 juni.

De online vragenlijst staat voor u klaar op: https://web4.marketresponse.nl/p/3127707/?sessionid=Ir8514jU

We hopen dat u mee wilt werken aan dit onderzoek, u zou ons daar enorm mee helpen. Wij willen u hier alvast hartelijk voor bedanken.

Met vriendelijke groet,

Jan-Willem Förch
Algemeen directeur ReumaNederland

Artrose Gezond, een initiatief van het Erasmus MC, is een onderzoeksplatform waar mensen met artrose centraal staan. artrose gezond.nl

De website van Artrose Gezond is online! Artrosegezond.nl brengt patiënten, onderzoekers en behandelaars in contact en deelt behandelmogelijkheden, adviezen en oefeningen.