Mensen met een vorm van reuma zijn vaak op zoek naar een deskundige fysiotherapeut of oefentherapeut in hun buurt die gespecialiseerd is in het behandelen van reumatische klachten. Deze zijn vanaf nu vindbaar op de nieuwe website ReumanetNL. ReumaNederland heeft hier jaren voor gepleit en is blij dat nu eindelijk duidelijk is waar mensen met reuma terecht kunnen voor de juiste oefentherapeutische zorg. 

Met het juiste advies, begeleiding en oefentherapeutische zorg kunnen mensen met een reumatische aandoening zo goed mogelijk blijven bewegen en zelfstandig functioneren. Daarom vindt ReumaNederland het zo belangrijk dat mensen met reuma terecht kunnen bij fysiotherapeuten en oefentherapeuten die deskundig zijn in het behandelen van reumatische aandoeningen. Toch blijken deze vaak lastig te vinden.

Kwaliteit
In opdracht van ReumaNederland heeft de NHPR (Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie) samen met fysio- en oefentherapeuten, reumatologen en onderzoekers in kaart gebracht waar fysio- en oefentherapeuten aan moeten voldoen om mensen met reuma te kunnen behandelen. Daaruit is het initiatief voor ReumanetNL ontstaan. Een landelijk netwerk dat zich inzet om de kwaliteit, zichtbaarheid en toegankelijkheid van fysio- en oefentherapeutische zorg voor mensen met reuma te bevorderen.

ReumanetNL
Inmiddels zijn er zo’n 122 fysio- en oefentherapeuten en 13 reumanetwerken aangesloten bij  ReumanetNL. ReumaNederland is blij met deze ontwikkeling en hoopt natuurlijk dat het aanbod blijft groeien.

---

Met vriendelijke groet,

drs. Sija de Jong
Manager Patiëntenbelangen

Logo ReumaNederland medium


De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse e.o. organiseert op verzoek van vele leden op rpvlogo

dinsdagmiddag 8 oktober 2019 een themabijeenkomst over een viertal aan reuma gerelateerde onderwerpen, te weten:

Op zaterdag 5 oktober 2019 organiseren de apothekers in Hellevoetsluis een Patiëntendag & Informatiemarkt met als thema: “Laat uw hart spreken”. Deze dag zal in het teken staan van het CVRM, het cardio vasculair risico Logo Harteraadmanagement.

DEN HAAG (ANP) – Patiënten die erg gehinderd worden door bepaalde vormen van reuma krijgen de komende vier jaar fysiotherapie vergoed. In de tussentijd wordt onderzocht of zo’n behandeling inderdaad helpt.

oefentherapie

Mensen met reumatische artritis (RA) en axiale spondyloartritis hebben vaak pijn en zijn stijf en vermoeid omdat gewrichten ontstoken zijn. Op de lange duur kunnen aangedane gewrichten vervormen en een verkeerde stand krijgen. Daardoor kunnen patiënten allerlei dingen niet meer en belanden ze soms zelfs in een rolstoel.

Tot nu toe hebben zich ruim 70 leden en introducees aangemeld om op zaterdag 7 september bus

deel te nemen aan de bustocht van de reumapatiëntenvereniging Spijkenisse.

 

Anderhalve bus is al gevuld en dat betekent dat er nog slechts enkele plaatsen vrij zijn.

U kunt zich tot uiterlijk 18 augustus aanmelden.

Ook al zit u in een rolstoel of maakt u gebruik van een rollator, het is een aangepaste bus.

We vertrekken vanaf de parkeerplaats aan de Groene Kruisweg tussen het Riviera bad en de bioscoop.

Om 08:00 uur verzamelen en uiterlijk 08:30 uur vertrekken de bussen op weg naar de Veluwe.

De kosten zijn € 30,- voor leden en € 37,50 voor introducees. U kunt de kosten direct op 7 september betalen.

U kunt zich aanmelden bij Bertha van der Wal op telefoonnummer: 06 – 2418 9673.