Afgelopen zaterdag 23 april 2022 vierde de Reuma Patiënten Vereniging Spijkenisse haar 10-jarig bestaan met een brunch in het Carlton Oasis Hotel in Spijkenisse.Lintje

Burgemeester Foort van Oosten en wethouder Léon Soeterboek kwamen ook even langs. Niet alleen om het bestuur en de leden te feliciteren met het eerste lustrum, de burgemeester had ook nog een verrassing. Hij kwam een Koninklijke onderscheiding uitreiken aan Ans van Gool die na 27 jaar aftreedt als bestuurslid, coördinator en voorlichter van de RPV-Spijkenisse.

429d2bee e0e1 43f9 a4cd 3e70826b486b thumb840

Beste reumapatiëntenvereniging Spijkenisse,Groenopmaat

Vanuit de overtuiging dat tuinieren een enorme (preventieve) bijdrage kan leveren aan onze gezondheid in combinatie met mijn missie dat iedereen op een makkelijke en comfortabele manier zou moeten kunnen tuinieren, is mijn onderneming Groen op Maat opgericht. Of je nu jong of oud bent, lichamelijk beperkt, kampt met een chronische ziekte, ik ben er van overtuigd dat iedereen op een fijne en gezonde manier kan tuinieren. Door het geven van tuinieradviezen, het schrijven van blogs en het bieden van ergonomisch tuingereedschap jaag ik bovengenoemde missie na.

Beste leden,Iederin logo

Ieder(in) doet al sinds het uitbreken van corona onder de eigen achterban onderzoek naar de gevolgen van corona en van de getroffen maatregelen. Veel mensen zijn ondertussen gevaccineerd en sinds 25 september zijn er allerlei maatregelen versoepeld. Wat betekent dat voor het leven van mensen met een beperking of chronische ziekte? Doe mee aan ons 4e corona-onderzoek!

 

Geld inzamelen voor je vereniging is in deze tijd een uitdaging, maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind. statiegeld

Collecteren aan de deur zit er niet in, maar lege flessen levert iedereen dagelijks in bij de supermarkt.

Niet gek dus dat de reumapatiëntenvereniging Spijkenisse (RPV) en PLUS Meeuw in De Akkers de handen ineen sloegen.

De European League Against Rheumatism (EULAR) krijgt veel vragen binnen over vaccinaties tegen COVID-19 en de gevolgen daarvan voor mensen met reuma. Daarom heeft een speciale Afbeelding1COVID-19 werkgroep van internationale experts en ervaringsdeskundigen een overzicht gemaakt van de antwoorden op de meeste gestelde vragen.

COVID-19 beïnvloedt nog altijd ons dagelijks leven. Met de ontwikkeling van vaccins tegen corona wordt onze toekomst gelukkig steeds rooskleuriger. De mogelijkheid om je tegen COVID-19 te vaccineren, roept ook veel vragen op. Dit is zeker ook het geval bij mensen met reuma en bij mensen die worden behandeld met geneesmiddelen die hun afweersysteem beïnvloeden. Hoe zal hun lichaam bijvoorbeeld (kunnen) reageren op een COVID-19 vaccin?

Taskforce voor antwoorden

Om deze vragen te beantwoorden heeft EULAR een werkgroep opgericht van ervaren zorgverleners en onderzoekers binnen de reumatologie maar ook van mensen met reuma die als ervaringsdeskundigen meedenken. De antwoorden die de werkgroep geeft op de onderstaande vragen zijn gebaseerd op de kennis die t/m 22 december 2020 beschikbaar was.